Over ons

Geschiedenis:
Vaargroep DE KEMPEN is op 1 februari 1981 in Eersel opgericht. Aanleiding was een geslaagde modelbouwtentoonstelling, waarvan de initiatiefnemer met enkele deelnemers en geïnteresseerden besloten samen in clubverband de scheepsmodelbouw in de regio te beoefenen en te promoten, wat tot op heden nog steeds onze doelstelling is. Het initiatief bleek aan te slaan en bleek op een gegeven moment, dankzij een Belgisch bestuurslid uitstraling te hebben tot in Antwerpen. Op dit moment wordt het clubterritorium begrensd door de steden Eindhoven, Sprundel, Turnhout en Weert.

In de loop van de tijd is onze modelbouw geëvolueerd naar meer dan varen. Met de komst van LVT’s (LandingsVaarTuigen) kwamen ook rijdende modellen binnen de vereniging. Hiermee is de naam van Vaargroep DE KEMPEN niet mee van deze tijd.

Binnen Vaargroep DE KEMPEN is RC de KEMPEN in het leven geroepen. RC DE KEMPEN dekt meer hetgeen we nu doen: varen met schaalmodellen, rijden met Crawlers, vrachtwagens en militaire voertuigen. Officieel zijn we Vaargroep DE KEMPEN maar zijn vanaf 1 januari 2023 treden we naar buiten als RC DE KEMPEN

Hiermee is ook ons logo ook aangepast.

Het Bestuur:
Op 9 juli 2023 heeft de overdracht van de voorzittershamer plaats gevonden, John geeft het stokje na vele jaren over aan Kees van Rijswijk. Dit is gevierd met een feestelijke middag welke afgesloten is met een lekkere BBQ voor de leden.

Het bestuur bestaat uit voorzitter Kees van Rijswijk, penningmeester Erwin Verwilligen en secretaris Casper van Mourik. Het bestuur wordt ondersteund door John Lakwijk, Walter Verburg, Christ van der Liefvoort en Frank Bergman.

Verenigingsregister K.v.K. Eindhoven Nr. 40240063

Vergaderingen: 
Elke eerste woensdag van de maand hebben we een clubavond in de Muzenval in Eersel (www.muzenval.nl). Deze begint om ongeveer 20:00 uur. Kom gerust eens een kijkje nemen wanneer je geïnteresseerd bent!

 
Lid worden? 
Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in onze vereniging? En wilt u lid worden? Stuur dan een email naar info@rcdekempen.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!